Tervetuloa Metsämaalle!

Luontopolku

Metsämaan luontopolku on vaihtelevassa harjumaastossa. Se on tehty vanhoja polunpohjia ja metsäajouria seuraten. Luontopolun pituus on noin 8 kilometriä. Luontopolulle voi lähteä Kalliohovista, metsästysmajalta, Paikkasuontieltä, Nahunmäestä tai Kurkisuontieltä Pappilan yläpuolelta. Luontopolun varrella oleva maasto vaihtelee. On suota, harjua, kalliota. Luonnon ihmeenä voi pitää Aapelinprunnia, luonnonlammikkoa korkealla harjulla. Lähellä Aapelinprunnia Lahtisenojan tuntumassa on polku Lahtisenmäkeen, Pauli Salmisen suojelulehtoon. Lehto on alueellamme poikkeuksellinen sekä kasvistoltaan, että eläimistöltään. Alue on arvokas suojeltava metsäkohde ja sovittu jätettäväksi luonnontilaan. Kurkisuontiestä noin puolenkilometrin päässä on Metsämaan metsästysseuran metsästysmaja.

 

Sen välittömässä läheisyydessä on levähdyspaikka, laavu ja tulentekopaikka. Luontopolun korkein kohta on Riutan kallio, se on 134 metriä merenpinnan yläpuolella. Sieltä avautuukin laaja näköala yli peltojen ja metsien. Kojonjoen varsi, jonka paikoittain voi nähdä luontopolulle, on ikivanhaa asutusaluetta. Kirkon tuntumasta joen varresta on löydetty esineitä, joiden perusteella tiedetään alueella olleen asutusta jo noin 4 000 vuotta ekr. Polun uudemmista vaiheista tiedetään, että osa siitä on ollut aikoinaan asukkaiden kirkkotienä. Seuraamalla opasteita ja puihin maalattuja keltaisia merkkejä pysyt reitillä turvallisesti eksymättä.

 

> Luontopolun esite (PDF-tiedosto)

Aapelin prunni

Luonnonlähde harjun päällä luontopolun varrella. Löydät tien Aapelin prunnille kun
menet hakkuualueen poikki ja siitä polkua noin kilometrin verran. Polku jatkuu lammelta Kurkisuontielle. Matkaa on kilometrin verran. Käänny Kurkisuontiellä oikealle. Kulje 800 m matka. Luontopolun opaste on oikealle. Matkaa on 500 m
ja pääset takaisin laavulle.

Copyright Metsämaan Kyläyhdistys  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet