Tervetuloa Metsämaalle!

Metsämaan perinnepiiri

Metsämaan Perinnepiiri on vuodesta 2017 alkaen kokoontunut kerran kuukaudessa Nahuntuvalla. Alun perin ajatuksena oli vain kokoontua yhteen jutustelemaan kahvikupin ääreen, mutta pian huomattiin aiheita ja valokuvia olevan kirjaksi asti. Reilun parin vuoden aherruksen jälkeen, elokuussa 2019, ilmestyi järjestyksessään toinen Metsämaa-kirja, Meidän Metsämaa. 430-sivuinen kotiseutukirja on jatkoa Kari Nummilan vuonna 1992 toimittamalle Metsämaa – Kylistä ja korpimailta -teokselle.

 

Paljon kiitosta ja erittäin hyvät arvostelut saaneen Meidän Metsämaa -kirjan ensimmäinen 700 kappaleen painos myytiin nopeasti loppuun. Toista painosta on vielä saatavana 40 euron hintaan Metsämaalla Humppilan-Metsämaan Osuuspankin konttorissa ja Kahvila Pahkapirtissä sekä Loimaalla Jaskan Puodissa ja Maatalousmuseo Sarassa.

Ajatuksena on vielä koota talteen metsämaalaisten, nykyisten ja entisten, muistoja arkielämässä tapahtuneista asioista talletettavaksi kolmanteen Metsämaa-kirjaan. Kirjoittaa voi mistä aiheesta tahansa, joka kiehtoo mieltä tai tapahtumasta, joka on jäänyt mieleen.

 

Lisäksi kaivataan talletettavaksi valokuvia. Niissä on tärkeää olla mukana ainakin tieto kuvan henkilöistä ja ajankohdasta sekä kuvan haltijasta.

 

Kirjoitusten ja kuvien on hyvä olla sellaisia, että niillä on yleistä mielenkiintoa.

 

Kirjatoimikunta on halukas ostamaan Kari Nummilan 1992 toimittamaa kirjaa mikäli sitä löytyy. Ota yhteys kirjatoimikunnan jäseniin.

 

Lisätietoa saa kirjatoimikunnan jäseniltä:

Kylä-Markula Liisa, p. 0400 821 152 liisa.kylamarkula(at)gmail.com

Mäkitalo Aila p. 050 377 2724 makitalo.aila(at)gmail.com

Rautanen Eila p. 040 565 1525 eilarautanen3(at)gmail.com

Ristimäki Jukka p. 040 514 1663 jukka.ristimaki(at)hotmail.fi

Salonen Kaisa p. 045 696 6112 kaisaksalonen(at)gmail.com

Meidän Metsämaa kirjaa meni hyvin kaupaksi jo kirjan julkistamistilaisuudessa
Meidän Metsämaa- kirjan julkistamistilaisuudessa Kalliohovissa 30.8.2019 täysi salillinen hiljentyi kuuntelemaan, kun Metsämaan koulun oppilaat esiintyivät opettaja Kati Korkeaojan säestyksellä. Kuva Raija Tuominen

Copyright Metsämaan Kyläyhdistys  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet