Tervetuloa Metsämaalle!

Kyläyhdistys

Kyläyhdistys Metsämaan kyläyhdistys on toiminut jo vuodesta 1980. Yhdistyksen perustivat aikoinaan pankinjohtaja Harri Jokela ja Antti Hyvönen. Yhdistyksen nimi oli tuolloin Metsämaan kylätoimikunta. Kylätoimikunta aloitti kesällä 1981 Elotori nimellä pitkään kulkeneen kesäisen toritapahtuman, jossa yhdistykset ja yksityiset myivät ja esittelivät tuotteitaan.

 

Toripäivä sijoittui elokuuhun, josta se sai myös nimensä. 2000- luvun alussa yhdistys virallistettiin yhdistysrekisteriin ja nimeksi tuli Metsämaan kyläyhdistys ry. Elotori sai uuden nimen ja tapahtumaa alettiin kutsua kyläpäivät nimellä, tosin nykyään se on jälleen Elotori. Järjestettävä ajankohta osui aina parhaimpaan sadon korjuun aikaan ja tori kärsi luonnollisesti väkikadosta.

 

Nyt Kyläpäiviä on vietetty vuosituhannen alusta Kalliohovin tarjoamissa puitteissa. Yhteistyö Metsämaan Urheilijoiden, koulun ja päiväkodin kanssa on ollut tiivistä. Yhteistyössä on järjestetty jo vuosittain kylän yhteinen joulujuhla. Päiväkoti ja koululaiset vastaavat ohjelmasta, tarjoilusta on vastannut Metsämaan Urheilijat ja kyläyhdistys vuorotellen, juhlapaikkana on luonnollisesti toiminut Kalliohovi.

 

Kyläyhdistys on tehnyt myös Metsämaan Metsästysseuran kanssa tiivistä yhteistyötä, jonka seurauksena metsästysseura sai uuden metsästysmajan leader hankkeen avulla.

 

Viimeisimpänä isona hankkeena on ollut leikkikentän toteuttaminen Metsämaalle päiväkodin ja koulun läheisyyteen. Leikkikenttähanke on toteutettu Loimaan kaupungilta saaduilla yhdistymisavustuksilla eli porkkanarahoilla.

 

Kyläyhdistys on myös julkaissut Metsämaan kyläuutiset nimistä lehtistä. Lehti ilmestyy 5 – 6 kertaa vuodessa ja se on maksuton Metsämaalaisille.

Copyright Metsämaan Kyläyhdistys  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet