Tervetuloa Metsämaalle!
Metsämaan VPK

Metsämaan VPK

Metsämaan VPK toimii Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen sopimuspalokuntana. Metsämaan paloasema on keskellä kylää, koulun, kirkon ja Kalliohovin vieressä.

 

Palokunnassa toimii hälytysosasto ja nuoriso-osasto. Hälytysosastolla on tehtäviä vuosittain 30 – 60 ja ne sijoittuvat Loimaan ja lähikuntien alueelle. Tehtävät ovat esim. rakennuspaloja, maastopaloja, liikenneonnettomuuksia, raivausta, ensihoidon avustamista, öljyvahinkojen torjuntaa jne. Tehtäviä varten palokunnalla on käytössään säiliösammutusauto ja miehistönkuljetusauto sekä mönkijä ja peräkärry.

 

Palokunnalla on Metsämaalla pitkä historia: yhdistys on perustettu v. 1948. Palokunnan toiminta pyörii aktiivisten jäsenten voimin. Uusille jäsenille on aina tarvetta. Sopimuspalokunnat ovat tärkeitä, erityisesti maaseudulla: mitä lähempänä palokunta on, sitä nopeammin apu on saatavilla.

 

Auttaminen tuo hyvää mieltä myös auttajalle. Sekä hälytysosaston että nuoriso-osaston toimintaan pääsee mukaan helposti. Harrastus on ilmainen, ja VPK:ssa ja kursseilla opituista taidoista on hyötyä laajemminkin elämässä. Hyvä fyysinen kunto on hälytystehtävissä eduksi, mutta monet tehtävät hoituvat ilman teräsmiehen kuntoakin. 

 

VPK on esillä paikallisissa tapahtumissa, osallistuu valistustoimintaan ja järjestää vuosittain paloturvallisuusviikolla kaikille avoimen Päivä palosemalla -tapahtuman.

 

> Seuraa meitä Facebookissa

 

> Tilannehuone

 

> Palokuntaan.fi

 

> Paloturvallisuusviikko ja päivä paloasemalla

 

> Suomen Sopimuspalokuntien Liitto

 

> Varsinais-Suomen pelastuslaitos

YLEINEN HÄTÄNUMERO 112

Copyright Metsämaan Kyläyhdistys  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet