Tervetuloa Metsämaalle!

Metsämaan bingon historiaa

Onnenpeli Bingo kehitettiin 1530 luvulla. Bingo rantautui Ruotsin kautta Suomeen 1969 ja Metsämaalle se tuli 1970 luvun alussa Urheiluseuran varainhankintana.

 

Bingon käynnistäjinä olivat Aarne Mäkinen puheenjohtajana, Harri Jokela ja Sune Orell joka toimi pääsääntöisesti vetäjänä. Sitä pelattiin ensin Seurojentalolla ja myöhemmin myös Leppihallissa. Alussa palkinnot olivat tavarapalkintoja myös kahvi oli jo silloin mukana . Sääntöjen mukaan rahaa ei saa voittoina jakaa.

 

Myöhemmin sitten on käytännöksi tullut että voitot jaetaan lahjakortteina nut kun se hyväksytään tavarapalkinnoksi, kahvia myös jaetaan lähinnä venttiarvonnassa.

 

Ensimmäisen jakson viimeinen Bingo pidettiin Seurojentalolla 29.1 1976 jonka jälkeen tuki runsas 15 vuoden tauko, kunnes taas 14.3.1991 bingon pitäminen aloitettiin uudestaan Jokelan Harrin pyynnöstä. Näin ensin sitä pidettiin Seurojentalolla Bingo toimikunnan päälliköt ovat ensin Antti Passila sitten Pekka Kulmala, Antero Hakenberg,

 

Virpi Hakenberg, ja Eila Rautanen. Sune Orell ja Antti Passila ovat edelleen mukana ja vuorottelevat vastuuhenkilöinä. Kun Kalliohovi valmistui siirryttiin sinne 30.4.1998

 

Bingon vastuuhenkilöillä riittää työ sarkaa on huolehdittava että kaikki tulee ajallaan tehtyä Lehti-ilmoitukset pelitarvikkeet  palkinnot tarvikkeet keittiöön työvuoro listat yms.

 

Sen lisäksi jokaisena peli-iltana tarvitaan 7 toimitsijaa toimitsijoita on 5 eri ryhmää sekä henkilöt jotka laittaa tuolit ja pöydät paikalleen ja kerää myös pelin päätyttyä ne pois. Kalliohovin ovet avataan 16,30 ja Bingo alkaa 18.15 Pelaajia saapuu 40-50 kilometrin säteeltä. Kalliohovin kanttiinia voi käyttää niin pelaajat kuin kyläläiset ja siinä voi vaan poiketa pelkästään kahvillekin jos siltä tuntuu.

Copyright Metsämaan Kyläyhdistys  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet